5. Ultra Kamieńsk – sprawdź się na górze Kamieńsk

5570 5. Ultra Kamieńsk odbędzie się w dniach 18 - 19 maja 2019 roku. Tym razem biegacze na górze Kamieńsk będą mogli spróbować swoich sił na trzech dystansach: Nocna Szóstka, Półmaraton z hakiem i Ultra Kamieńsk – 60 km. Elektroniczne zgłoszenie zostaną uruchomione 12 lutego o godzinie 20:00. Formularz zgłoszeniowy dostępny jest na stronie www.ultrakamiensk.pl

- Po zimowych zmaganiach przyszedł czas na wiosenną edycję biegu na Górze Kamieńsk,  tym razem zawodnicy do wyboru będą mieć trzy dystanse, myślę że każdy znajdzie coś dla siebie mówi Bartłomiej Sobecki, organizator Ultra Kamieńsk, dodając to już piąta edycja, po raz kolejny zmodyfikujemy trasy, żeby były jeszcze bardziej atrakcyjne, a zarazem jeszcze lepiej przygotowały naszych uczestników do wakacyjnych startów w biegach górskich.

Nocna Szóstka

W sobotę 18 maja odbędzie się Nocna Szóstka czyli bieg na dobrze znanej z zimowej edycji trasie, ale tym razem do pokonania po zmroku. Oświetlony stok narciarski oraz fluorescencyjne lampki na trasie dodają imprezie niepowtarzalnego klimatu. Start w Nocnej Szóstce dla jednych będzie przetarciem przed niedzielnymi startami, a dla innych głównym celem podczas imprezy. W biegu obowiązuje limit 150 zawodników.

Ultra Kamieńsk i Półmaraton z hakiem

W niedzielę 19 maja do rywalizacji na Górze Kamieńsk przystąpią zawodnicy, którzy do wyboru będę mieć dwa dystanse 60 km i 25 km. Lekko zmodyfikowana trasa z kultowym już podbiegiem pod stok narciarski, dostarczy biegaczom wielu doświadczeń, które będę procentować podczas wakacyjnych startów w górach. W biegach obowiązuje limit uczestników, na 60 km – 100 zawodników, a na 25 km – 200. 

Organizatorem 5. Ultra Kamieńsk jest Stowarzyszenie Bądź Aktywny, a współorganizatorami OSIR Góra Kamieńsk i firma inesSport. Szczegółowe informacje dotyczące zawodów dostępne są na stronie www.ultrakamiensk.pl. Zachęcamy również do odwiedzin profilu biegu na Facebook’u, gdzie znaleźć można wiele ciekawostek związanych z wydarzeniem.

Opublikowano w: